joi, 4 februarie 2016

Caravana ECOTIC

     Caravana ECOTIC (ECOTIC LIFE+ Caravan – LIFE13INF/RO/000090) este un proiect implementat de Organizatia ECOTIC (www.ecotic.ro) si cofinantat de de Comisia Europeana prin programul LIFE+.
Durata proiectului este de 2 ani, acesta urmad sa se finalizeze in iunie 2016.
     Prin implementarea acestui proiect, se propune sa se contribuie la reducerea riscului schimbarilor climatice prin cresterea nivelului de constientizare cu privire la manipularea si tratarea corecta a Deseurilor de Echipamente Electrice si Electronice (DEEE) si prin promovarea utilizarii energiei verzi.
     Se doreste sa se informeze publicul tinta in ceea ce priveste:
  1. substantele toxice din DEEE si ce se poate recupera din DEEE
  2. cum pot fi DEEE reciclate corect
  3. unde sunt pozitionate punctele de colectare DEEE
   Publicul tinta il reprezinta elevii claselor 0-VIII din mediul urban (150 de scoli -> 50.000 elevi), profesorii si parintii acestora precum si cetatenii oraselor si municipiilor din Romania.
     Actiunile din proiect au ca scop schimbarea atitudinii populatiei in privinta conservarii, protectiei si imbunatatirii calitatii mediului, a protectiei sanatatii umane si a utilizarii prudente si rationale a resurselor naturale, in particular prin predarea DEEE catre entitati autorizate pentru a fi reciclate corespunzator.


    Azi, aceasta   caravana a poposit si in vecinatatea scolii noastre. Elevii claselor preg. - VIII au aflat lucruri noi despre protejarea mediului. 
   Atractia principala a proiectului o constituie caravana – expozitie mobila a DEEE-urilor in care sunt prezentate 10 echipamente dezasamblate (monitor CRT, frigider, masina de spalat, telefon fix, telefoane mobile, laptop, calculator de birou, jucarie si fier de calcat) si expuse in vitrine; rolul acestora este acela de a transmite mesajul de reciclare DEEE prin sublinierea continutului de substante periculoase ale acestora dar si cel de reutilizare ca materii prime secundare.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu