miercuri, 14 noiembrie 2012

Lumina Math

Mâine, 15 noiembrie, va avea loc concursul de matematică LUMINA MATH, pentru elevii claselor II - VIII.
Concursul constă în subiecte tip grilă ce se adresează elevilor din clasele II-VIII şi se va desfăşura în două etape: prima etapă având loc în data de 15 noiembrie, între orele 10:00 - 12:00, iar cea de-a doua în data de 15 decembrie, între orele 14:00-16:00 în toate judetele ţării.
În funcţie de performanţele lor, elevii pot câştiga o excursie în Istanbul, Turcia, o tabără naţională, dar şi numeroase premii în valoare de peste 60.000 lei.
Obiectivul concursului Lumina Math este de a creşte randamentul copiilor la matematică, de a evalua elevii claselor a VII a înainte de Testarea Naţională, de a-i familiariza cu testul -grilă şi atmosfera de examen, de a motiva elevii pentru studiul matematicii şi de a îmbunătăţi cooperarea între şcoli şi sprijinirea şcolilor în vederea aprecierii nivelului elevilor.

LUMINA MATH este un concurs de matematică a cărei primă ediţie s-a desfăşurat la Bucureşti şi Constanţa în anul şcolar 1997-1998 numai pentru elevii clasei a VIII-a. La prima ediţie au participat aproximativ 600 de elevi. Întrebările au fost alese din probleme de logică. Datorită cererii din partea profesorilor şi a inspectoratelor şcolare, organizatorul concursului LUMINA Instituţii de Învăţământ a extins această competiţie şi pentru clasele V, VI si VII. În anul 2005 s-a ajuns la o participare de aproximativ 11500 de elevi din 21 de judeţe.
În 2008 concursul LUMINA MATH s-a transformat în concurs cu un caracter naţional, desfăşurându-se la nivelul întregii ţări ca urmare a parteneriatului cu MECI.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu