marți, 17 octombrie 2017

„Laborator”, o expoziție interactivă de știință

    S-a deschis în premieră la ARAD, Expoziția de știință interactivă LABORATOR.
   Complexul Muzeal Arad și Expo Laborator Timișoara organizează în perioada 16-28 octombrie și 6-25 noiembrie „Laborator”, o expoziție interactivă de știință, destinată elevilor.
    Elevii claselor a III-a A (prof. înv. primar Balint Laura) și a IV-a A (prof. înv. primar Borzak Clara) au vizitat și urmărit cu interes experimentele prezentate.
    Laborator este expoziția de știință interactivă, special gândită pentru copiii cu vârste între 6 și 12 ani, un loc care să îi atragă pe copii către știință, să îi motiveze să rămână în permanență curioși, să descopere cât mai multe lucruri noi despre lumea înconjurătoare. 
    "În zona de biologie, vizitatorii vor afla curiozități despre corpul uman, analizând la microscop celule și corpuri din lumea vie. În partea dedicată chimiei, aceștia vor putea observa și vor fi ajutați să înțeleagă experimente și reacții chimice surprinzătoare. În zona de fizică, cei mici vor vedea cum se formează fulgerele cu ajutorul generatorului Van de Graaf, vor învăța să calculeze timpul cu pendulul gravitațional, vor vedea cum zboară avioanele prin ilustrarea principiului Bernoulli și vor învăța să ridice greutăți cu ajutorul scripeților."

Sursa


Fizică 


Chimie


Biologie


La microscop


joi, 5 octombrie 2017

Ziua Mondială a Educației

    Ziua mondială a educației este sărbătorită la 5 octombrie, începând cu anul 1994. În acest an, când se împlinesc 20 de ani de la „Recomandarea UNESCO privind statutul cadrelor didactice din învățământul superior”, Ziua mondială a educațieieste sărbătorită sub sloganul „Predarea în libertate, împuternicirea profesorilor”, reluând tema din 2015. La sediul UNESCO din Paris este programată o conferință internațională reunind profesori, formatori, factori de decizie politică, precum și cercetători și alte părți interesate în educație pentru a sărbători predarea, libertatea academică și ceea ce trebuie realizat pentru asigurarea unei educații de calitate și unui viitor sustenabil celor implicați în domeniul predării. 
   În țara noastră Ziua mondială a educației este marcată distinct de Ziua învățătorului (5 iunie) începând cu anul 2013 și a fost introdusă în structura anului școlar 2013-2014, conform unei decizii luate, la 3 iunie 2013, de ministrul Educației Naționale, Remus Pricopie, și de cei doi lideri ai sindicatelor din învățământul preuniversitar, Simion Hăncescu (Federația Sindicatelor Libere din Învățământ) și Marius Nistor (Federația Sindicatelor din Educație ”Spiru Haret”).
     Cadrele didactice din școala noastră au organizat activități variate cu această ocazie.
        La noi, am făcut schimb de roluri... noi am predat, doamna a asistat...


Alții au fost ajutoare la un concurs de la clasa a V-a A